Wie wil weten wat een begrafenis of crematie kost hoeft niet eerst om tafel met een uitvaartondernemer. Het is ook mogelijk gratis kostenoverzichten op te vragen. Waarom dat handig is, wat er op een kostenoverzicht staat en hoe u een kostenoverzicht opvraagt leest u hieronder.

Waarom kostenoverzicht opvragen?

Een uitvaart gaat natuurlijk om afscheid nemen, waarbij uw familie en vrienden centraal staan. Kosten zouden daarin niet mee hoeven wegen. Helaas kan een uitvaart flink in de kosten lopen en is het verstandig toch naar de kosten te kijken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, of voorkomt u dat u uzelf voor een te laag bedrag verzekert. Als u zelf wilt sparen voor uw uitvaart of die van een dierbare, weet u met een kostenoverzicht of offerte precies hoeveel geld u later nodig heeft. Daarnaast kan een kostenoverzicht helpen uw uitvaartwensen te specificeren. Misschien wilde u in eerste instantie een aantal luxe elementen opnemen in de uitvaart, zoals een luxe kist of luxe kaarten, maar blijkt u de kosten hiervoor liever aan iets anders te besteden. Een offerte van een uitvaartondernemer biedt duidelijkheid en zekerheid, voor u en uw nabestaanden.

Welke kosten staan erop?

Als u een algemeen overzicht opvraagt staan de doorsnee onderdelen van een uitvaart op een kostenoverzicht omschreven. De kosten die de begrafenisondernemer rekent voor zijn of haar diensten, voor de laatste verzorging, de kist, de uitvaartceremonie en de crematie of begrafenis zelf. Volgauto’s, bloemen en rouwkaarten kunnen ook vermeld zijn. Op een gepersonaliseerde offerte staan alleen de zaken die u graag op wilt nemen voor uw uitvaart. Als u nu al weet dat u bijvoorbeeld geen volgauto’s nodig heeft, kan de uitvaartondernemer deze weglaten. U krijgt dan alleen informatie die relevant is voor u. Indien u nog niet weet wat uw uitvaartwensen zijn kunt u ook alle diensten mee laten nemen. Op basis van het kostenoverzicht kunt u vervolgens uw uitvaartwensen samenstellen.

Hoe kom ik aan een kostenoverzicht of offerte?

U vraagt een kostenoverzicht of offerte eenvoudig op. Vraag bijvoorbeeld vier offertes op bij uitvaartondernemers uit de regio. U krijgt dan een op uw wensen afgestemd kostenoverzicht. Daarmee heeft u zekerheid over de kosten die bij uw uitvaart of die van uw naaste komen kijken. U kunt dit bewaren of gebruiken om een passende uitvaartverzekering af te sluiten. Als het nodig is kunt u direct het overzicht erbij pakken en contact opnemen met de uitvaartondernemer van uw voorkeur.

Laat u goed informeren bij het kiezen van een uitvaartverzorger
Vind een geschikte uitvaartondernemer op basis van kwaliteit en kosten