De prijs voor een uitvaart is in grote mate afhankelijk van de uitvaartwensen die u zelf heeft, en die van uw nabestaanden. Toch loont het om rouwcentra, uitvaartverzorgers en aanbieders van andere diensten met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw uitvaart. Door offertes op te vragen bij een aantal rouwcentra en uitvaartverzorgers kunt u zien wat de partij u biedt voor de gevraagde prijs. Op basis van die informatie kunt u een keuze maken.

Totale kosten uitvaart berekenen

Daarnaast is het van belang goed voorbereid te zijn op de totale kosten van een crematie of begrafenis. Meestal kost een uitvaart ongeveer € 7500, maar dat bedrag kan hoger of lager uitvallen. Een luxe uitvaart, zoals een luxe begrafenis, kost al gauw € 10.000 of meer. Een sobere crematie kan daarentegen ook voordeliger zijn dan € 7500. U kunt het beste een overzicht maken van uw uitvaartwensen en de daaraan verbonden kosten. Als de totale kosten hoger uitvallen dan u wilt, kunt u bepaalde zaken schrappen. Lang niet alles is noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan volgauto’s of dragers van de kist. Daarnaast kunnen nabestaanden veel zelf doen. Rouwkaarten maken en versturen bijvoorbeeld, of thuis hapjes serveren na de uitvaart. De laagste prijs voor een uitvaart vinden is dus afhankelijk van twee factoren. Aan de ene kant maakt u keuzes die bepalend zijn voor het totaalbedrag van de uitvaart. Aan de andere kant is het zaak zo voordelig mogelijk bepaalde diensten in te kopen, zoals de uitvaartverzorger, een ceremonie in het rouwcentrum of de grafkist en -rechten.  

Als u kiest voor een begrafenis

Bij de keuze voor een begrafenis is het de moeite waard verschillende locatie met elkaar te vergelijken. De kosten voor een algemeen graf of eigen graf kunnen sterk uiteenlopen, ook per gemeente. Waar u in Amsterdam € 1000 betaalt voor een algemeen graf, betaalt u in Zaadstad maar liefst €1900. Als u zeker weet dat u een eigen graf wilt, kan het verstandig zijn in naburige gemeenten te kijken naar prijzen. U hoeft uiteraard niet voor de voordeligste optie te kiezen. De locatie van een begraafplaats is immers ook van belang. Toch kunt u op die manier een weloverwogen keuze maken voor de locatie van het graf. Weet u hoeveel uw uitvaart mag kosten? Verzeker u dan voor een klein bedrag per maand, zodat u nabestaanden op zorgeloze wijze uw uitvaart kunnen regelen. Het is dan handig te weten hoeveel u kwijt bent aan een uitvaartverzorger. U vergelijkt eenvoudig alle tarieven van lokale uitvaartverzorgers als u een aantal vrijblijvende offertes via onze website aanvraagt. Deze offertes laten de tarieven zien op basis van uw specifieke wensen, zodat u een goede keuze voor een begrafenisondernemer kunt maken. Nu, of in de toekomst.

Vergelijk direct offertes voor de laagste prijs
Geef eenmalig uw voorkeuren aan en ontvang gratis verschillende offertes