Het lijkt vreemd om na te denken over een hapje en een drankje voor bij een uitvaart. Toch is het prettig voor nabestaanden een rustmoment in de dag te hebben, waarbij zij wat kunnen eten en drinken en kunnen napraten over de ceremonie. Doorgaans worden hapjes en drankjes geserveerd na de ceremonie en na het condoleren, hoewel het ook mogelijk is te kiezen voor een losse insteek. Men kan dan de nabestaanden condoleren terwijl de catering wordt geserveerd. Mensen die willen wachten kunnen dan alvast een versnapering nuttigen.

Opties voor catering

De meeste rouwcentra bieden standaardopties voor catering. Koffie, thee, fris en cake bijvoorbeeld, of een arrangement met sandwiches of soep. Hoe uitgebreider het assortiment, hoe hoger de kosten uitvallen. Daarbij worden de kosten vanzelfsprekend ook hoger als u catering wilt voor een groot aantal personen.

Persoonlijke touch

U kunt een eigen draai geven aan de catering door bijvoorbeeld aan te geven dat u bepaalde gerechtjes wilt laten serveren. De soep die oma altijd zo lekker vond, of de broodjes die mama altijd graag maakte voor haar kinderen.

Zelf catering regelen

Als u de kosten in de hand wilt houden kunt u er ook voor kiezen de catering voor eigen rekening te nemen. U nodigt bijvoorbeeld een select gezelschap uit bij u thuis of u reserveert een ruimte in een café of eetgelegenheid. Ook dit brengt kosten met zich mee, maar die kunnen lager uitvallen dan de arrangementen van rouwcentra. U moet zich dan wel tussentijds verplaatsen. Dat kan een nadeel zijn, vooral als uw gasten een flinke afstand moeten afleggen. Als u gebruik maakt van een uitvaartverzorger is het vaak mogelijk een lijst door te geven met uw wensen voor de catering. U bent dan afhankelijk van de opties die de uitvaartverzorger biedt. Veel grote uitvaartcentra bieden echter veel opties. Een borrel bijvoorbeeld, of zelfs een stukje taart.