Met een rouwadvertentie bereikt u veel mensen en kunt u laten weten dat een familielid, collega of vriend is overleden. Het is een manier kennissen en andere belangstellenden op de hoogte te brengen van de uitvaart of mogelijkheid tot condoleren. Daarnaast kan een werkgever een steunbetuiging plaatsen in de krant, net als een vereniging of een groep vrienden. De familie plaatst doorgaans de rouwadvertentie met details over de uitvaart. Een rouwadvertentie is dan een verlengstuk van eventueel verstuurde rouwkaarten, of vervangt de rouwkaarten. Het is dan wel van belang te weten of iedereen die bij de uitvaart aanwezig wenst te zijn, de rouwadvertentie ziet.

Landelijke krant

Een rouwadvertentie in een landelijke krant heeft doorgaans een groter bereik dan een advertentie in een regionale krant. U moet wel rekenen op hogere kosten, gemiddeld €1250 per rouwadvertentie. Hierbij is het formaat van de advertentie ook leidend: hoe groter de advertentie is, hoe hoger het bedrag zal uitvallen.  

Regionale krant

Met een advertentie in een regionale krant bereikt u vanzelfsprekend mensen bij u in de buurt. U stelt zo bekenden op de hoogte van het overlijden van uw naaste. De kosten hiervan bedragen ongeveer €750. Ook deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van de advertentie, en of u bijvoorbeeld voor een kleur of afbeelding kiest. Rouwadvertenties in de zaterdagkrant zijn bijna altijd duurder dan die in een doordeweekse editie. Ochtendkranten dienen de opgemaakte advertentie de dag voor plaatsing te ontvangen, vaak rond 16:00 uur. Middagkranten kunnen de advertentie dezelfde dag nog plaatsen als deze in de ochtend wordt aangeleverd. Dat verschilt per krant. Tegenwoordig kunt u rouwadvertenties online samenstellen of laten maken en direct versturen. Als u een uitvaartverzorger in de arm neemt bij het regelen van een uitvaart kan hij of zij u helpen bij het opstellen van de advertentie en het insturen van het materiaal. De uitvaartondernemer heeft immers ruime ervaring met het maken en plaatsen van dit soort advertenties en weet vaak precies wat er moet gebeuren. Het is niet alleen mogelijk een rouwadvertentie te plaatsen. Een dankbetuiging na de uitvaart of een In Memoriam zijn ook mogelijk. Een dankbetuiging kan een groot aantal dankkaarten vervangen. Dat bespaart tijd en geld. Een In Memoriam wordt vaak geplaatst door nabestaanden op een belangrijke dag, zoals de sterfdatum een jaar of langer na het overlijden.

Hulp nodig bij het regelen van een uitvaart?
Vind een geschikte uitvaartondernemer op basis van kwaliteit en kosten