Misschien vraagt u zich af of er een keurmerk bestaat voor uitvaartverzorgers in Nederland. Dat keurmerk bestaat zeker. Onder de naam Keurmerk Uitvaartzorg opereren uitvaartverzorgers die het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg met succes hebben afgelegd. Zij zijn opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers. Daarnaast zorgen deze uitvaartondernemers ervoor dat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in hun branche, door te zorgen voor nascholing.

Uitvaartverzorger uitkiezen

Met een uitvaartverzorger uit het Register Uitvaartverzorgers weet u dus dat u een beroep doet op een bekwame uitvaartondernemer. Deze moet u een transparant kostenoverzicht bieden, duidelijke afspraken met u maken en de uitvaart goed organiseren. U kunt zelf op zoek gaan naar een uitvaartondernemer die aangesloten is bij het Register Uitvaartverzorgers. De meeste uitvaartondernemers die zijn aangesloten bij het Register vermelden dit op hun website. U kunt er uiteraard ook naar vragen tijdens een kennismakingsgesprek. Ten slotte is het ook mogelijk via het Register zelf een uitvaartverzorger te vinden die is ingeschreven bij het Register.  

Kwaliteitsborging

Uitvaartverzorgers die opereren onder het Keurmerk Uitvaartzorg moeten ook zorgdragen voor de kwaliteit van hun diensten. Elke uitvaartverzorger onderzoekt na verleende diensten of deze naar tevredenheid van de klant zijn uitgevoerd. Op basis daarvan kan de begrafenisondernemer verbeteringen doorvoeren. Daarnaast is het mogelijk als klant een klacht in te dienen. Er is een ombudsman in het leven geroepen om dit soort klachten te behandelen: de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen.  

Kostenoverzicht

Een uitvaartondernemer uit het Register Uitvaartverzorgers kan u een transparant kostenoverzicht bieden van de kosten van een uitvaart. Wilt u op vrijblijvende basis een kostenoverzicht ontvangen? Dan kunt u ook via onze website een aantal offertes aanvragen. U vult uw wensen en eisen in en ontvangt drie offertes van lokale uitvaartverzorgers, zonder verplichtingen. Zo kunt u zich alvast oriënteren op de kosten voor een uitvaart.

Wilt u direct geschikte uitvaartverzorgers vergelijken?
Vul uw wensen en situatie in en ontvang offertes van lokale uitvaartverzorgers