De kosten van een uitvaart zijn erg afhankelijk van de keuzes die u maakt. Hoe uitgebreider u de uitvaart maakt, hoe meer kosten erbij komen kijken. Een crematie is in de regel voordeliger dan een begrafenis omdat u geen grafrechten hoeft te betalen. Een kist is doorgaans ook duurder dan een urn.

Gemiddelde kosten uitvaart

Gemiddeld kost een uitvaart zo rond de 7500 euro, maar het is ook mogelijk een uitvaart te organiseren onder deze prijs. Natuurlijk wilt u geen concessies doen aan de wensen van de overledene. Het is daarom verstandig te bepalen welke zaken echt belangrijk zijn, waarop u niet wilt besparen. Zo kunt u samen met uw uitvaartverzorger de crematie of begrafenis van uw dierbare vormgeven zoals hij of zij dat had gewild. Uw begrafenisondernemer kan u meer vertellen over de kosten van de uitvaart en u helpen de juiste keuzes te maken.

Daarnaast is het verstandig rekening te houden met uw wensen en de kosten van uw wensen als u overweegt een uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt dan een verzekering afsluiten die geheel bij uw wensen of die van uw dierbare past.

Begrafenis

Bij een begrafenis dient u niet alleen rekening te houden met de standaardzaken zoals rouwkaarten, volgauto’s en de catering na de uitvaartceremonie. U betaalt bij een begrafenis ook voor de grafrechten en de grafkist. U kunt daarbij kiezen voor een algemeen graf of een eigen graf. Een eigen graf biedt u de mogelijkheid zelf te bepalen wie er in het graf komt te liggen. Deze optie is duurder. Daarnaast moet u rekening houden met het verlengen van de grafrechten na afloop van de eerste periode.

Crematie

Een crematie is doorgaans voordeliger dan een begrafenis. Ook bij het organiseren van een crematie kunt u keuzes maken binnen uw budget. Zo zijn er meerdere soorten urnen verkrijgbaar en hebt u diverse opties voor het uitstrooien of bijzetten van de as. Ten slotte betaalt u bij een crematie ook altijd voor standaardopties, zoals de diensten van de uitvaartverzorger, het opbaren en de rouwkaarten.

Wilt u meer inzicht in de kosten van een uitvaart bij verschillende uitvaartondernemers? Kijk dan eens bij ons overzicht van de kosten van een uitvaart. U vraagt bovendien eenvoudig enkele vrijblijvende offertes op, geheel toegespitst op uw persoonlijke wensen.

Direct kosten van een uitvaart vergelijken?
Vul uw wensen en situatie in en ontvang offertes van lokale uitvaartverzorgers