Bij het organiseren van een crematie of begrafenis zult u grip willen houden op de kosten zonder voorbij te gaan aan de wensen van de overledene en die van de nabestaanden. Dat kan een hele puzzel zijn. Met een duidelijk overzicht van de kosten wordt dat wat eenvoudiger.

Hieronder vindt u de kosten van een uitvaart waar vijftig mensen bij aanwezig zijn. De meest voorkomende zaken zijn meegenomen. Het betreffen gemiddelde kosten. Als u precies wilt weten wat een uitvaart in uw geval zal kosten, dan kunt u gratis offertes aanvragen bij lokale uitvaartverzorgers.

Diensten uitvaartverzorger €1500
Kist (massief eiken) of natuurstenen urn €900 of €500
Laatste verzorging overledene €150
Vervoer overledene naar uitvaartcentrum €250
Opbaren overledene in uitvaartcentrum €600
Rouwkaarten (+- 50 stuks) €200
Bloemen €125
Rouwauto en twee volgauto’s €750
Rouwadvertentie €250
Gebruik aula voor uitvaartceremonie €1350
Catering na uitvaartceremonie €250
Grafmonument €2000 (begrafenis)
Grafrechten (10 jaar) of bijzetting urn €1600
Totaal €9675 of €7275

Uiteraard bepalen persoonlijke keuzes de uitvaart en de bijkomende kosten. Een luxe kist of urn kost vanzelfsprekend meer dan een eenvoudige kist of urn. Het uitstrooien van de as bij het crematorium brengt minder kosten met zich mee dan het bijzetten van de urn in een urnenmuur. Bovendien zijn dit soort kosten ook sterk afhankelijk van het uitvaartcentrum en de begraafplaats van uw keuze. Een gemiddelde uitvaart kost ongeveer €7500, waarbij een crematie voordeliger is dan een begrafenis. Dat heeft onder andere te maken met de hogere kosten voor een kist, de aankoop van grafrechten en de aanschaf van een grafmonument. Een groot aantal aanwezigen en de verzorging van luxe catering dragen ook bij aan hogere kosten voor een uitvaart. U kunt in overleg met uw uitvaartverzorger bepalen welk budget u wilt gebruiken voor bepaalde zaken. U legt zo zelf de nadruk op aspecten van de uitvaart, zoals de kist, het graf of de urn, of de catering na de uitvaartceremonie. Natuurlijk zijn de tarieven van de begrafenisondernemer of uitvaartverzorger ook bepalend voor de totale kosten van een begrafenis of uitvaart. Deze vergelijkt u eenvoudig als u een aantal offertes in handen heeft. Vraag daarom een aantal op uw wensen afgestemde offertes op via onze website. U maakt dan eenvoudig een keuze voor een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Wilt u precies weten wat een uitvaart in uw geval zal kosten?
Vul uw voorkeuren in en ontvang gratis offertes voor een uitvaart