Als u een uitvaartverzorger in de arm wilt nemen telt niet alleen zijn of haar ervaring en de klik die u met de uitvaartondernemer heeft. U wilt natuurlijk ook weten welke kosten er aan de diensten van de uitvaartverzorger verbonden zijn.

De tarieven die uitvaartverzorgers hanteren verschillen sterk. Sommige uitvaartverzorgers bieden complete pakketten aan, waarbij u direct weet wat de totale crematie of begrafenis kost. U heeft dan bijvoorbeeld keuze uit een sobere crematie, een uitgebreide crematie en een sobere en uitgebreide begrafenis. Soms is het mogelijk daar nog zaken aan toe te voegen, maar u maakt bijna altijd gebruik van een standaardprogramma. Lang niet iedereen vindt dat een prettig vooruitzicht. Andere uitvaartverzorgers gaan eerst met u in gesprek en verstrekken dan een kostenoverzicht.

Uitvaartondernemer uitkiezen

Of u zelf een uitvaartondernemer uit kunt kiezen hangt af van de verzekering van de overledene. Sommige verzekeraars wijzen u een uitvaartondernemer toe. Dat is het geval bij verzekeringen die ‘in natura’ uitgekeerd worden. Nabestaanden hebben dan beperkte keuze voor uitvaartverzorgers. Is een overledene echter verzekerd met een kapitaalverzekering, heeft hij of zij eigen spaargeld of is er een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan zijn nabestaanden vrij zelf een uitvaartverzorger uit te zoeken. Dan loont het de tarieven van uitvaartondernemers onder de loep te nemen.  

Prijzen uitvaartverzorgers

U kunt online een aantal uitvaartverzorgers zoeken en tarieven vergelijken. Lang niet alle prijzen van uitvaartondernemers staan online. Veel uitvaartverzorgers verstrekken pas een kostenoverzicht als zij uw wensen met u hebben besproken. Het kan dus ingewikkeld zijn een goed kostenoverzicht te vinden zonder contact op te nemen met een uitvaartondernemer. Omdat er steeds meer mogelijk is op het gebied van uitvaarten worden uitvaartwensen ook steeds diverser. Standaardpakketten en -prijzen geven dus geen goed antwoord op de vraag hoe duur uw uitvaart is. Gelukkig is het wel mogelijk u te oriënteren op tarieven van uitvaartondernemers, met inachtneming van uw persoonlijke wensen. Dat doet u door een aantal vrijblijvende offertes aan te vragen via deze website. Deze worden afgegeven door lokale uitvaartondernemers, op basis van uw uitvaartwensen of die van uw naaste. Zo weet u zonder ergens aan vast te zitten welke tarieven uitvaartondernemers in uw regio rekenen.

Vergelijk lokale uitvaartverzorgers

Vergelijk kosten U ontvangt van maximaal drie lokale uitvaartverzorgers een offerte, zodat u gericht tarieven en diensten kunt vergelijken. Deze offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend.