Het vergelijken van uitvaartkosten is om meerdere redenen verstandig. Ten eerste wilt u natuurlijk niet te veel betalen voor een uitvaart. Ten tweede is het slim te weten hoeveel een uitvaart kost, uitgaande van uw persoonlijke wensen en eisen of die van een dierbare. U kunt dan een passende verzekering afsluiten die de uitvaartkosten dekt. Zo voorkomt u dat u onderverzekerd bent. Ten derde kunt u uitvaartkosten vergelijken en op basis daarvan een uitvaartverzorger uitkiezen.

Keuzemogelijkheden uitvaart

Als u wilt weten wat uw uitvaart kost, is het van belang dat u weet wat u wel en niet wilt opnemen in de ceremonie. Aan alle elementen op een uitvaart zijn immers kosten verbonden. Misschien vindt u sommige zaken niet zo belangrijk. Die kunt u dan beter weglaten. U bepaalt dus eerst welke zaken voor u onmisbaar zijn en welke weggelaten kunnen worden. Vervolgens kunt u een kostenplaatje maken.  

Verschil begrafenis en crematie

Eén van de belangrijkste keuzes die u moet maken is de keuze tussen een crematie of begrafenis. Als uw geloofsovertuiging niet meespeelt, baseert u die keuze op uw persoonlijke voorkeur. De kosten voor beide ceremonies kunnen ook bepalend zijn. Een begrafenis is in veel gevallen duurder dan een crematie. Bij een begrafenis koopt u grafrechten voor een algemeen of eigen graf. Bij een crematie is dit niet nodig, waardoor de kosten voor een crematie enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s lager uit kunnen vallen. Uiteraard is het essentieel dat uw uitvaart voldoet aan uw wensen en die van uw nabestaanden. Geld is daarom niet leidend, maar kan wel belangrijk zijn als u een klein bedrag beschikbaar hebt voor de uitvaart.  

Voordelige alternatieven

Rouwkaarten, volgauto’s en bloemen zijn opties voor een uitvaart maar niet noodzakelijk. Er zijn tegenwoordig allerlei handige alternatieven voor dit soort zaken, waardoor u geld kunt besparen. U kunt rouwkaarten bijvoorbeeld vervangen door normale kaarten of een digitaal verstuurd bericht naar alle nabestaanden. Volgauto’s kunnen worden vervangen door eigen auto’s, en bloemen kunt u ook zelf verzorgen. Een uitvaartondernemer kan u helpen bij het maken van dit soort keuzes, ook als u graag andere alternatieve zaken wilt toevoegen aan de uitvaart.  

Tarieven uitvaartverzorgers vergelijken

Een ander kostbaar onderdeel van het regelen van een uitvaart is het inhuren van een uitvaartondernemer. Dit kost gemiddeld €1500, maar dat bedrag kan ook hoger uitvallen. U kunt ervoor kiezen de uitvaartverzorger niet in te huren, maar in de praktijk is het voor veel mensen prettig of zelfs onmisbaar om een beroep te kunnen doen op een begrafenisondernemer. Het is wel mogelijk de tarieven van verschillende uitvaartverzorgers te vergelijken, zodat u niet te veel betaalt. Wilt u eenvoudig en vrijblijvend tarieven van uitvaartondernemers bij u in de buurt opvragen? Vraag dan een aantal offertes aan via onze website. Deze worden opgesteld op basis van uw persoonlijke uitvaartwensen, zodat u een goede indicatie krijgt van de bijkomende kosten. De offertes kunt u als leidraad nemen voor het afsluiten van een verzekering of u kunt één van de uitvaartverzorgers in de arm nemen voor het organiseren van de uitvaart van een dierbare.

Vergelijk direct

Vergelijk kosten U ontvangt van maximaal drie lokale uitvaartverzorgers een offerte, zodat u gericht tarieven en diensten kunt vergelijken. Deze offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend.