Een uitvaartondernemer (ook wel uitvaartverzorger of begrafenisondernemer genoemd) regelt in overleg met u de uitvaart. Hij/zij zorgt dat alles in goede banen verloopt op de manier die u wenst. Een goede uitvaartondernemer zorgt dat u zich niet hoeft te richten op al het regelwerk dat gepaard gaat met een uitvaart.

Uitvaartwensen

Niet iedereen legt zijn of haar uitvaartwensen vast. Als deze zijn opgeschreven door de overledene of als u weet wat hij of zij graag wilde tijdens de uitvaart, kunt u er samen met de uitvaartondernemer voor zorgen dat die uitvaartwensen tot uiting komen tijdens de ceremonie. Als er geen uitvaartwensen zijn vastgelegd bepaalt u samen met familie hoe de uitvaart eruit komt te zien.  

Bijzondere uitvaart

Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van uitvaarten. Zo kunnen mensen begraven worden in een lijkwade, is er een grote keuze in urnen en grafmonumenten en kunt u de uitvaartceremonie op originele wijze vormgeven. Uw uitvaartverzorger kan ideeën aandragen of ervoor zorgen dat uw bijzondere wensen werkelijkheid worden.  

Administratieve zaken

Rondom de uitvaart moeten er ook administratieve zaken worden afgehandeld. U heeft in de dagen voor de uitvaart veel contact met verschillende partijen, zoals de bloemist, het rouwcentrum en de drukker. Uw begrafenisondernemer zorgt ervoor dat alles wordt geregeld, in de juiste volgorde. Zo vergeet u niets. Bovendien kan uw uitvaartverzorger een aantal zaken voor u doen, zoals contacten onderhouden en afspraken maken met het rouwcentrum over bezoektijden en de catering.  

Uitvaartondernemer vinden

Een uitvaartondernemer is dus een waardevolle partner bij het regelen van een uitvaart. U kunt op twee manieren in contact komen met een uitvaartverzorger. De uitvaartverzekering van de overledene kan een kandidaat aandragen die is aangesloten bij de verzekeraar. Daarnaast kunt u ook zelf op zoek gaan naar een uitvaartverzorger, bijvoorbeeld een uitvaartondernemer die gespecialiseerd is in groene, milieuvriendelijke uitvaarten of niet-Christelijke uitvaarten. Natuurlijk spelen de kosten voor een uitvaart en uitvaartondernemer ook mee. Wilt u weten wat een uitvaart op basis van uw persoonlijke wensen en eisen kost? Vraag dan een aantal offertes op via deze website. U ontvangt dan vier offertes van uitvaartondernemers bij u in de buurt, gebaseerd op uw wensen. Zo krijgt u een zeer accurate kostenindicatie van een begrafenis of uitvaart waarbij u een uitvaartverzorger inschakelt.

WIlt u lokale uitvaartondernemers vergelijken?
Vul eenmalig uw wensen in en ontvang verschillende offertes voor een uitvaart