De afgelopen jaren zijn er steeds meer soorten grafstenen op de markt gekomen. Het is nog steeds mogelijk een traditionele grafsteen te laten maken, maar moderne modellen met materialen zoals RVS en glas, komen ook steeds vaker voor. Afhankelijk van de keuze voor een grafmonument en de gebruikte materialen, komen daar uiteraard ook kosten bij kijken. U kunt ervan uitgaan dat een klein, standaard grafmonument ongeveer € 2000 euro kost.

Uitgebreidere opties waarbij u meer keuzevrijheid hebt wat betreft de grootte en vorm, kosten al snel het dubbele. Bij de aanschaf van een grafmonument betaalt u overigens niet alleen voor de steen zelf, maar ook voor het maken van een fundering en het plaatsen van de steen.

Grafstenen voor een klein budget

Wie slechts een klein budget tot zijn of haar beschikking heeft of zich minimaal wil verzekeren, kan kiezen voor een budget grafmonument. Dat houdt in dat er een klein grafmonument gemaakt wordt, met een standaardvorm en -belettering.

Extra opties

Als u waarde hecht aan een persoonlijke grafsteen zijn er tegenwoordig allerlei mogelijkheden. Zo kan er een foto op glas worden geplaatst, een bijzondere gravering in de steen worden aangebracht of een mooi bronzen beeld op de steen gemonteerd worden. Daarnaast is het mogelijk een ontwerp te maken, samen met de vormgever van het grafmonument. Voor dit soort opties betaalt u vanzelfsprekend meer dan voor een standaardmonument.

Prijsopgaaf aanvragen

Als u wilt weten wat een bepaald grafmonument kost kunt u bij leveranciers een prijsopgaaf aanvragen. Zo kunt u op basis van echte informatie een keuze maken. Wilt u alleen een indicatie van de kosten? Dan is het voldoende om een bedrag van €2000 euro of meer te reserveren in het totale budget voor uw begrafenis of die van een dierbare. Als u weet dat u een grafmonument wilt, kunt u uw uitvaartverzekering hierop aanpassen. U weet dan zeker dat uw nabestaanden voldoende financiële middelen tot hun beschikking hebben om het graf van een passende grafsteen te voorzien. Een uitvaartverzorger kan u adviseren over grafrechten of u helpen bij het regelen van een begrafenis. Welke uitvaartondernemer het voordeligst is in uw regio ontdekt u als u via deze website een aantal vrijblijvende offertes aanvraagt. Daarin neemt u uw wensen en eisen mee, zodat u altijd een persoonlijke offerte ontvangt. Op basis daarvan kunt u vervolgens eenvoudig een keuze maken.

Kosten van grafstenen per uitvaartverzorger vergelijken?
Vraag meerdere offertes aan voor een uitvaart en vergelijk de kosten.