Als een dierbare is overleden gaat u hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een uitvaartverzorger. U wilt dan dezelfde dag nog een beroep kunnen doen op de uitvaartondernemer. Logisch, maar als u pas op dat moment op zoek gaat naar een uitvaartverzorger is de kans groot dat u snel kiest zonder te kijken naar expertise en ervaring. Als u bijzondere wensen heeft voor uw uitvaart en uw uitvaartverzorger daarop wilt uitkiezen, kan het daarom verstandig zijn eerder te kijken naar het aanbod uitvaartverzorgers in uw regio.

Let op: alleen bij een uitvaartverzekering in de vorm van een kapitaalverzekering heeft u vrije keuze voor een uitvaartverzorger. Als u of uw dierbare een uitvaartverzekering in natura heeft afgesloten draagt de uitvaartverzekeraar in bijna alle gevallen een uitvaartverzorger voor.  

Bijzondere uitvaartwensen

Wie geen bijzondere wensen heeft voor de uitvaart kan terecht bij elke goede uitvaartverzorger. Wilt u of wilde uw dierbare graag een groene, milieuvriendelijke uitvaart of een bijzondere ceremonie? Dan is het slim om iemand te zoeken die hier ervaring mee heeft. Hetzelfde geldt voor een uitvaart van een jong kind. Sommige uitvaartverzorgers specialiseren zich in dat soort uitvaarten en zijn in staat mooie voorstellen te doen voor een passend afscheid. Het loont dus om voorafgaand aan de uitvaart op zoek te gaan naar een passende uitvaartverzorger.  

Kosten

Naast het profiel en de ervaring van een uitvaartverzorger tellen de kosten wellicht ook mee. De ene uitvaartverzorger hanteert een hoger tarief dan de andere. Sommigen werken bovendien met pakketten. U kiest bijvoorbeeld een pakket voor een crematie of begrafenis waar een aantal standaardonderdelen in zijn opgenomen. U weet dan direct hoeveel u kwijt bent. Vaak is het mogelijk extra zaken toe te voegen. Dit is afhankelijk van de werkwijze van de uitvaartverzorger. De meeste begrafenisondernemers leggen u echter een kostenoverzicht voor als u met hen aan tafel zit. De kosten zijn dan gebaseerd op de uitvaartwensen van de overledene. Als u pas tijdens het regelen van de uitvaart een kostenoverzicht onder ogen krijgt is het lastig - zo niet onmogelijk - nog te wisselen van uitvaartverzorger. Daarom is het verstandig op voorhand onderzoek te doen naar uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Zo vindt u altijd de uitvaartondernemer die goed bij u past, qua specialisme en tarieven. Wilt u weten welke tarieven uitvaartondernemers in uw regio hanteren? Vraag dan gratis en vrijblijvend drie offertes aan die gebaseerd zijn op uw persoonlijke uitvaartwensen, of die van uw naaste. Zo kunt u zich alvast oriënteren op de keuze voor een uitvaartverzorger, nu of voor later.

Hulp bij het kiezen van een geschikte uitvaartondernemer?
Vraag direct meerdere offertes op, zodat u diensten en kosten kunt vergelijken